Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Karjeras nodarbība ar Restorānu servisa skolas un Restorāna "Ferma" vadītāju Māri Astiču

21.04.2021
 

21. aprīlī  Daugavpils būvniecības tehnikuma IPĪV “Dagda” Ēdināšanas pakalpojuma programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties tiešsaistes karjeras nodarbībā, kur Restorānu servisa skolas un restorāna “Ferma” vadītājs Māris Astičs iepazīstināja ar savu profesiju un dzīves pieredzi.

Šajā karjeras nodarbībā piedalījās arī Rēzeknes tehnikuma pedagogi, karjeras konsultants un izglītojamie, kuri apgūst pavāra profesiju.

Kopā ar Māri Astiču ar savu pieredzi dalījās arī konkursa “Worldskills 2019” dalībnieks Nils Ģēvele, kurš profesionālās meistarības konkursā ieguva ekselences medaļu par izcilību ēdienu gatavošanā. Nodarbības dalībnieki ne tikai klausījās, ko nozīmē gatavoties tādiem konkursiem, kam jāpievērš uzmanība, bet arī noskatījās, cik prasmīgi šefpavārs Nils sadalīja zandartu.

Nodarbības gaitā Māris atbildēja uz dažādiem izglītojamo jautājumiem,  un kā viena no galvenajām Māra atziņām saistībā ar pavāra darbu, tā ir vēlme strādāt ar dzirksteli acīs. Svarīgi ir apzināties, ka šis darbs ir domāts tieši tev, jo, lai kļūtu par labu pavāru, ir jāiegulda liels darbs.

Māris pastāstīja arī par savu karjeras ceļu, sniedza ieskatu par pavāra darba specifiku, tā plusiem un mīnusiem, kā arī atzīmēja, ka svarīga loma ir prast darboties komandā.

Māris atzīst, ka pavārs nav vienkārši darbs, tas ir dzīvesveids un hobijs.

Topošajiem pavāriem Māris Astičs novēl apzināties savas spējas, biežāk turēt rokās nazi, nevis telefonu, interesēties par savu profesiju, gūt pieredzi šajā profesijā un apzināties, ka katram ir īstais laiks un īstā vieta, lai izaugtu līdz šefpavāram.

Māris Astičs arī aicināja topošos pavārus gūt pieredzi, izejot praksi arī viņa vadītajā uzņēmumā, jo, kas zina, varbūt arī kāds paliks strādāt.

 

 

Sagatavoja

Ēdināšanas nodaļas vadītāja

Sarrmīte Meļnikova

 un pedagogs karjeras konsultants Ārija Šumeiko

« atpakaļ